tirsdag den 16. september 2014

Fire australske fra Edge Brewing Project

Til smagningen var der fire øl fra den anden side af jorden:

Ashes Two Mashes Wattleseed Stout, 6,4 % stout, brygget med Wattleseed, et oprindeligt produkt fra akacietræer, brugt af de australske aboriginals. Kan give en nøddeagtig kaffesmag. Dufter således også let af kaffe. Mellemfyldigt bryg. Ikke den vilde power på smagen, sødlig og med noget kaffe og chokolade. Oveni noget let citrus fra humle og en nøddebitter finish. Ligner (desværre) mere en brown ale end en stout. Får lige akkurat 3 skumfiduser.

Cryonic Hops, 5,6 % imperial lager, dobbelt tørhumlet ved nær frysepunktet. Dufter svagt vammelt som fra en dobbeltipa (!). Mellemfyldigt bryg. Noget karamel og abrikos i smagen, med let sprut. Ikke så meget humle smag fra de anvendte Australian Ella & Galaxy - en diskret blomst og fyr. For at være en lager er den helt fin - utrolig megen fylde. 4-5 skumfiduser.

SHIPA, 8 % IIPA (Southern Hemisphere IPA). God men noget let duft af fyr og harpiks. Mellemfyldigt bryg med smag af abrikos, men uden en for tungere IPAer sædvanlig gæret-vammelhed. Humlen giver ikke så meget modspil udover let fyr og tør bitterhed. Kan godt snige sig op på en 4 skumfiduser.

Angel of Zest, 5,5 % saison, denne i samarbejde med Stillwater. Brygget med Finger Limes, en oprindelig australsk citrusfrugt. Dufter af Brett. Let øl med citrus, anis og Brett i en fin smagsblanding. Jeg kan ikke smage nogen bitterhed af betydning. Samlet en OK-fin øl, som får 4 skumfiduser.

#771-774

Ingen kommentarer:

Send en kommentar