Pale Ale Citra, 4,8 % fra De Molen. Lidt sæbeagtig IPA duft - men fyr og citrus er da forrest i det olfaktoriske billede. Bryggen er dog ret let, og malten svag. Humlen er ej heller fremtrædende men med OK enkeltdele. Ikke megen bitterhed. Her bliver det for let til at blive godt. En øl der dufter mere end den smager. 3 skumfiduser.
#652
onsdag den 23. april 2014
tirsdag den 22. april 2014
Hop Devil
Hop Devil, 7,5 % ipa fra Ugly Duck. Sådan har de beskrevet på Facebook hvordan den er lavet:
So here's a little something for the geeks.- Our new Hop Devil is massively hopped, and here's how we do it: after boiling the wort with a gentle amount of hops to keep the bitterness at level we fill the whirlpool with hops. Then we move the wort to the whirlpool and let it soak. Then we move the wort back to the kettle and fill the whirlpool with hops once again. Then we move the wort back to the whirlpool once again and let it soak. Then we move the wort to the tank and ferment it. After fermentation we fill hops into another tank and move the beer into that tank to dry hop the h... out of it. This is how we make Hop Devil- oh and by the way: the little sediment you'll find a the bottom of the bottle IS little pieces of hops! There's simply too much hopping going on to remove it all before filling! Enjoy!
P.S. The next time you ask yourself: "Why does craft beer have to be more expensive then industrial beer?" - read the above one more time!
Men hvordan smager den så? Ikke så megen duft. Rimelig humlet monster med megen blomster smag, sprittede anelser af tørret frugt, masser af harpiks og en samlet meget tør oplevelse. Bitterheden er behagelig og bryggen er en ipa elskers vådeste drøm gået i opfyldelse. Seks skumfiduser.
#651
So here's a little something for the geeks.- Our new Hop Devil is massively hopped, and here's how we do it: after boiling the wort with a gentle amount of hops to keep the bitterness at level we fill the whirlpool with hops. Then we move the wort to the whirlpool and let it soak. Then we move the wort back to the kettle and fill the whirlpool with hops once again. Then we move the wort back to the whirlpool once again and let it soak. Then we move the wort to the tank and ferment it. After fermentation we fill hops into another tank and move the beer into that tank to dry hop the h... out of it. This is how we make Hop Devil- oh and by the way: the little sediment you'll find a the bottom of the bottle IS little pieces of hops! There's simply too much hopping going on to remove it all before filling! Enjoy!
P.S. The next time you ask yourself: "Why does craft beer have to be more expensive then industrial beer?" - read the above one more time!
Men hvordan smager den så? Ikke så megen duft. Rimelig humlet monster med megen blomster smag, sprittede anelser af tørret frugt, masser af harpiks og en samlet meget tør oplevelse. Bitterheden er behagelig og bryggen er en ipa elskers vådeste drøm gået i opfyldelse. Seks skumfiduser.
![]() |
Min medsmager brød sig ikke om humleresterne i flasken |
mandag den 21. april 2014
Avenyn Ale
Avenyn Ale, 5,0 % pale ale fra Dugges. Frisk duft af fyr+citrus. Let ale, hvor maltdelen er svag mens humlen smager fint af klassisk IPA ting: citrus, fyr, let sprittede solbær. Det hele på en mere diskret måde end storebror IPA. Let, men fin slutbitterhed. Kan godt smage at den ikke er på mere end de 5 %, men godt at så let en øl har så fin en smag. 4 skumfiduser.
#650
#650
søndag den 20. april 2014
Frederiks påske
Frederiks Påske, 5,5 % hvedeøl fra Indslev. Så har vi fat i en kombineret påskeøl og hyldest til det oprindelige Indslev bryghus' grundlægger, Frederik Christian Rasmussen. Typisk hvedeølsduft af banan og tyggegummi. Ser noget tynd ud i farven men er bestemt ganske fyldig. Minder om en belgisk ale i konsistens med en hvedeøls smag: banan, tyggegummi, men også en let syrlig undertone. Der er også en ganske svag underliggende ren sødme. Eftersmagen moderat bitter med lidt peber. Ganske god hvedeøl - 4 skumfiduser.
#649
#649
torsdag den 17. april 2014
Klosterbryggeriet
Dude Beering har tidligere kun haft fat i nogle jule- og påskeøl fra Klosterbryggeriet. Bryggeriet fra Skanderborg brygger hos andre, de fire her nedenunder er alle brygget hos Indslev. Bryggeriets navn refererer til det nærliggende Øm kloster som sammen med Skanderborg museum og Kulturarvstyrelsen finder beretninger frem, der lægger navne til øl fra bryggeriet.
Svendeøl 5,3% ale. Brygget med rønnebær og anis. Dufter let syrligt fra rønnebærrene foruden græs. God fylde med tydelig belgisk ale præg. Let honning sødme med noget græs og blomster. Anisen smages let til sidst. Ikke udpræget humlet og kun lidt sur bitterhed. Selv om den er diskret er den fin og får 4 skumfiduser.
Årsøl 6,5% ale. Maltet-sødlig duft. Også en del malt i smagen. Der er en del frugt og blomstersmage men de tilsatte blåbær synes jeg og min medsmager ikke fremgår. Lidt skarpere og mere krydret end svendeøllen. Ikke helt så vellykket som svend så det bliver til tre skumfiduser.
Hamborgøl, 8,0 % dobbelt bock. Lidt sødlig bananmos i duften. I munden meget blød (hveden?) og ret sødlig, hvor sødmen dækker over de pæne procenter og gør den en anelse farlig! Brygget på både byg og malt og tilsat rønnebær og hyben. De sidstnævnte frugter kan jeg næsten ikke smage, det er som sagt sødmen der sætter dagsordenen. Den savner lidt modspil fra enten noget syre eller noget bitter humle. Også en noget gærpræget eftersmag og noget ikke helt behagelig bitterhed. Den kan dog lige snige sig op på en 3 skumfiduser.
Oluf Kviter, 7,0 % belgisk ale. Brygget med tranebær og en hyldest til en lægbroder fra Øm kloster fra 1200-tallet. Maltet duft med krydderier og karamel. Smagen tungere end fylden, med megen malt, nødder, lidt karamelsødme og en del krydderier af både blid og spids slags. Let bitter og ristet eftersmag. Måtte godt have været lidt fyldigere for at kunne bære de ellers fine smagselementer, der her fremstår lidt tynde. 3-4 skumfiduser.
Samlet laver de øl der i min mund ligger på det jævne. Fine, men ikke prangende.
#645-648
Svendeøl 5,3% ale. Brygget med rønnebær og anis. Dufter let syrligt fra rønnebærrene foruden græs. God fylde med tydelig belgisk ale præg. Let honning sødme med noget græs og blomster. Anisen smages let til sidst. Ikke udpræget humlet og kun lidt sur bitterhed. Selv om den er diskret er den fin og får 4 skumfiduser.
Årsøl 6,5% ale. Maltet-sødlig duft. Også en del malt i smagen. Der er en del frugt og blomstersmage men de tilsatte blåbær synes jeg og min medsmager ikke fremgår. Lidt skarpere og mere krydret end svendeøllen. Ikke helt så vellykket som svend så det bliver til tre skumfiduser.
Hamborgøl, 8,0 % dobbelt bock. Lidt sødlig bananmos i duften. I munden meget blød (hveden?) og ret sødlig, hvor sødmen dækker over de pæne procenter og gør den en anelse farlig! Brygget på både byg og malt og tilsat rønnebær og hyben. De sidstnævnte frugter kan jeg næsten ikke smage, det er som sagt sødmen der sætter dagsordenen. Den savner lidt modspil fra enten noget syre eller noget bitter humle. Også en noget gærpræget eftersmag og noget ikke helt behagelig bitterhed. Den kan dog lige snige sig op på en 3 skumfiduser.
Oluf Kviter, 7,0 % belgisk ale. Brygget med tranebær og en hyldest til en lægbroder fra Øm kloster fra 1200-tallet. Maltet duft med krydderier og karamel. Smagen tungere end fylden, med megen malt, nødder, lidt karamelsødme og en del krydderier af både blid og spids slags. Let bitter og ristet eftersmag. Måtte godt have været lidt fyldigere for at kunne bære de ellers fine smagselementer, der her fremstår lidt tynde. 3-4 skumfiduser.
Samlet laver de øl der i min mund ligger på det jævne. Fine, men ikke prangende.
#645-648
onsdag den 16. april 2014
Gozu fra Westbrook Brewing
Gozu, 4 % gose fra Westbrook Brewing. Der udloves en sur, citrusagtig og skarp øl på etiketten. Ret frugtig duft, anes der lidt stald i bunden? Smagsbilledet er konfliktfyldt og jeg var nok heller ikke helt forberedt. Først og fremmest en syrlighed, der umiddelbart var skarp, men som fordampede en anelse da en mælkesyreagtig blødhed trådte frem og dæmpede. Syrligheden er grape og citron (=yuzu). Savner måske lidt afrunding/eftersmag, selv om grapen trods alt hænger ved. Har prøvet en gose (Mühlen & Bahnhof); den kunne jeg godt lide. Denne her er heller ikke ueffen; da først jeg havde kommet mig over syrechokket (som IKKE var eddikeagtigt) kunne jeg begynde at fordybe mig lidt i den. Samlet måtte yuzu-syren godt have været mindre fremtrædende og mælkesyren (evt. med lidt sødme) mere tydelig. Her og nu 3-4 skumfiduser.
#644
#644
mandag den 14. april 2014
Dobbelt stout fra den mørke hest
Tres Blueberry Stout, 7,5 % fra Dark Horse Brewing. Duft af chokolade, kaffe og en anelse frugt - blåbær? Et mellemfyldigt, blødt bryg, med læder, chokolade, tobak, kaffe og så et strejf af blåbærrene. Bærsmagen er næsten frisk og ikke spruttet. Slutter mest tørt med læderet forrest. Næsten noget kage over øllet. Meget fint doseret kombi af klassisk, men dog let stout, og så de blå bær. Jeg tror doseringen er vigtig - for meget bær og bryggen ville være for sjasket. Nu giver de lige præcis kun et hint. 5 skumfiduser.
Fore Smoked Stout, 7,0 % fra Dark Horse Brewing. Duft af chokolade og røg. Ikke særlig tung stout; mellemfyldig. Svag chokoladesmag, med træ, tobak, og en del røg. Slutter tørt, med den brændte røgsmag som vedblivende smagsindtryk. Røgen er vel i sig selv ikke så dominerende, men kunne alligevel godt tænke mig lidt mere pondus fra de øvrige smage fra malten, nu hvor det skal være en stout. Men 4 skumfiduser er den bestemt til.
#642-643
Fore Smoked Stout, 7,0 % fra Dark Horse Brewing. Duft af chokolade og røg. Ikke særlig tung stout; mellemfyldig. Svag chokoladesmag, med træ, tobak, og en del røg. Slutter tørt, med den brændte røgsmag som vedblivende smagsindtryk. Røgen er vel i sig selv ikke så dominerende, men kunne alligevel godt tænke mig lidt mere pondus fra de øvrige smage fra malten, nu hvor det skal være en stout. Men 4 skumfiduser er den bestemt til.
#642-643
Abonner på:
Opslag (Atom)