søndag den 8. august 2021

Sommerferieøl #5

Barrel aged strong ale, 10 % fra West Brew. Bryggeriet ligger i Bilum og markedsfører sig med Nationalpark Vadehavet logo. Hvis ikke man kan få mere beskyttet natur i nationalparkerne, er det da godt, at der kommer øl ud af det! Og her mener jeg ikke det såkaldte Vadehavsbryggeriet. Dette bryg, uden navn, er lagret på whiskyfade fra Stauning, og præsenterer sig i duften med træ, whisky og let råddenskab. Whiskydelen er dejligt afdæmpet og det er den også i smagen, hvor den er oppe imod en indledende karamelsødme, måske lidt brændt, og en del fad/træ. Det er en ganske fin blanding. Brygget ser og føles ret tyndt, trods både procenter og etikettetekst, der lovpriser en fed og cremet væske. Nærmer sig barley wine en del, uden helt at føles så sprittet. 4-5 skumfiduser. 


 #2191

onsdag den 4. august 2021

Sommerferieøl #4

Dagens opskænkning er også fra Esbjerg og også et nyt bekendtskab.

Force of nature, 7 % pink grapefrugt-kirsebær-dragefrugt-mynte-sour fra in Waves, brygget hos Esbjerg bryghus. Let syrlig, yoghurt, med en anelse kirsebær og mandel i duften. Smagen tilbyder sig på en let og tynd bund som et mix af bitre kirsebær, syrlighed uden bestemt frugt bag, endnu en bitterhed der minder om den appelsinskal, der også er i brygget, samt endelig en heldigvis svag antydning af mynte. Jeg fornemmer, at syrligheden mere skyldes tilsætningerne end forgæringen. En medsmager kunne antydningsvis finde lidt kaffe og jeg får også mindelser om trælagring, men det er måske kirsebærrene. Samlet lykkedes mixet lidt over forventning - 4 skumfiduser.

#2190



mandag den 2. august 2021

Sommerferieøl #3

Miss hops 2021, 6,5 % humlet ale fra Ølværket i Esbjerg. Endnu et bryggeri fra hvem jeg ikke tidligere har smagt noget. Lidt usikkert om jeg skal forvente humle som i en ipa, men så havde de vel kaldt den det. En del korn og brød i duften, med en meget diskret humle. Smagen er tilsvarende komponeret, så det bliver ret ordinær, på grænsen til det lidt kedelige. Angivet med en holdbarhed til et år frem, så måske var den netop tappet, måske langt tidligere. Kunne vi ikke få fuld transparens som eksempelvis Det Lille Bryggeri har? 2-3 skumfiduser.


 #2189

 

søndag den 1. august 2021

Sommerferieøl #2

Jeg var et par dage i Husum i Nordtyskland. De har en brewpub/restaurant med et meget lille hjemmebrygget udvalg. Jeg smagte to af dem. 

Husum Bernstein ale, 5 % fra Husums brauhaus. Tysk ale med amerikansk og tjekkisk humle. De mærkes ikke i udstrakt grad, men der er en ok slutbitterhed. Ellers en standard lige-ud-ad-landevejen ale, uden de store armbevægelser. 3 skumfiduser.
 
Weizen, 5,2 % hvedeøl. God ester-duft med banan, nellike og koriander. Samme smagsindtryk, med en anelse syrlighed. Klassisk tysk hvedeølsstil - den kan jeg godt lide. Fire skumfiduser.
 
Det er vist ikke fra Husum man skal forvente revolutionerende nyt fra øl fronten. 
 
#2187-2188