søndag den 30. april 2017

Cantillon

Mere end 5 år efter bloggen blev startet må det være på tide, at smage på kun den anden øl fra det legendariske belgiske lambic bryghus Cantillon. Øltypen gæres med hvad der måtte falde ned i de åbne gæringstanke. De fleste øl der kommer på flaske er blandinger fra forskellige årgange, men dagens øl er fra en enkelt årgang, og har lagret tre år inden den sælges. Angives at den kan holde i op til tyve år efter tapning.

Grand Cru Bruocsella, 5 % økologisk lambic fra Brasserie Cantillon. Det helt flade øl dufter af træ, syre, vanilje og ædel råddenskab henad mødding, uden dens ammoniakindhold. Smagen indeholder det samme, hvor træet træder frem og sammen med syrligheden næsten let river i bagkanten af ganen. Jeg er egentlig ikke allergiker, men det minder lidt om reaktion jeg en gang i mellem får af rå, revet rødbede, uden at denne rodfrugt i øvrigt skal blandes ind i anmeldelsen. Jeg kan smage frugt og får tanken henledt på både æble og pære. Der er anvendt humle, men jeg smager ingen aroma eller bitterhed fra den. Med dens helt flade karakter minder den en hel del om vin og især de naturvine, der vinder indpas på de bedre københavnske restauranter. Den syrlighed er formentlig i den milde ende for genren, for jeg ender med at synes helt godt om denne lambic, hvis eftersmag også præges af de vilde bakterier og gærstammer, der fandt vej til tanken tilbage i 2014. Fem skumfiduser.

#1511

Ingen kommentarer:

Send en kommentar