lørdag den 6. juni 2015

Braukunstkeller

Tysken har måske ikke gjort sig så bemærket i bølgen af opskydende mikrobryggerier verden over. Måske pga. deres reinheitsgebot? Men de senere år er der også sket noget der - her præsenteres to fra Braukunstkeller - fra Michelstadt i det midt-sydtyske.

Mandarina IPA, 6,1 %. En ipa brygget med en ny bayrisk humle Mandarina. Der opstiger en duft blandet af frugtige noter over en lidt sprittet bund. Og det er vel mandarin, man kan associere til. Smagen er smækfyldt med florale og krydrede elementer fra humlen, båret af en fin frugtbund, så smag og duft følges ad. Initielt synes det som om at der ikke er megen bitterhed, kun en tør finish. Men efter et stykke tid mærkes en fin skarphed i mundhulen. God og rigtig fin ipa - 5 skumfiduser.



Amarsi, 7,1 % ipa. Jeg fornemmer mere frugtet malt end humle i duften. Og smagen er også mest med en god maltbund af stenfrugter med en gæret-sprittet undertone. Humlerne Simcoe og Amarillo giver dog noget fyr og fin bitterhed til frugtsødmen. Heller ikke i denne øl megen bitterhed, ej heller kommer den snigende efterfølgende. Må nok betegnes som en dobbelt ipa - fire skumfiduser.


#1167-1168

Ingen kommentarer:

Send en kommentar